När man flyttar in i en etta kan det vara svårt att få till den där myskänslan. Det begränsade utrymmet gör bara att bostaden känns trång och stökig. Hur ska man då göra för att få till den där rätta känslan? Läs vidare för våra bästa tips!

Göm undan så mycket som möjligt

Förvaring är A och O i en enrumslägenhet. Försök att stuva undan så mycket som möjligt. Har du mycket plotter framme kommer lägenheten genast att kännas stökig och rörig. Försök att hitta funktionella möbler, till exempel soffbord med extra förvaring eller bokhyllor med extra lådor. Ett städat intryck kommer även att höja myskänslan.

Ha mycket växter

Det finns få saker som ger en sådan hemtrevnadskänsla som blommor och växter. Köp lite färska blommor att ha på köks- eller soffbord. Utnyttja fönsterbrädorna och sätt upp lite växter här också. Om du inte har ork att sköta levande växter kan du alltid köpa plastblommor. Glöm inte att komplettera med snygga krukor som går i stil med resten av lägenheten. Just nu är det väldigt trendigt med genomskinliga krukor där du ser stjälkarna.

Få in lite färg

Var inte rädd för att få in lite färg i din lägenhet även om den är liten. Sovkuddar, ljus, gardiner och sängkläder är saker som gärna får vara färgglada. Ett tips är att välja ut två färger som får vara med genom hela lägenheten. Vill du ha en tydligare avskärmning kan du ha en färg för varje rum. Se bara till att det blir en bra helhetskänsla och inte för skrikigt eller rörigt.

Tänk utanför boxen

När du bor i en etta kommer du att bli expert på att komma på nya lösningar. En sänggavel blir en hylla där du kan sätta upp fina tavlor eller någon annan prydnad. Sätt upp skåp eller krokar där du kan hänga saker. Att ha saker på display är också ett bra sätt att skapa en mer hemtrevlig känsla. Få in så mycket av din egen personlighet som möjligt i lägenheten. Var inte rädd för att sätta upp fotografier eller tavlor som säger något om ditt liv. Idag är det populärt med tavlor som visar en viss stad eller plats. Sätt upp alla dina favoriter på väggarna.