Att flytta till hus är en stor affär om man inte är van vid det. Jämfört med en lägenhet kommer ett hus kräva mycket mer omvårdnad och underhåll. Det gäller särskilt om du har tillgång till en stor trädgård. Här kommer några tips kring vad du behöver tänka på.

Skaffa rätt redskap

Du kommer behöva en hel del saker när du flyttar till hus. Om du inte har hur mycket pengar som helst kommer du behöva lösa mycket på egen hand. Du behöver givetvis olika typer av verktyg för både inom- och utomhusbruk. Om du tänkt såga ved behöver du en motorsåg. Om du har lite mark och en stor häck kan vi rekommendera att skaffa en Kellfri häckklippare för frontlastare för att slippa stå på knä och klippa manuellt. En Kellfri häckklippare för frontlastare gör jobbet åt dig på nolltid. En frontlastare kan i sig själv vara bra att ha om du ska göra om uteplatsen då du också kan frakta marksten, brädor och liknande med den. Se till att anpassa verktygsparken efter behovet och att ha ett separat ställe att förvara dem på.

Avtal och försäkringar

En annan sak som skiljer sig mellan lägenhet och hus är att många saker man tagit för givet inte längre sker automatiskt. Du måste till exempel i de flesta kommuner teckna separata avtal om både vatten och sophämtning. Det kan bli en tråkig överraskning om någon av de två sakerna inte fungerar. Du behöver också se över ditt försäkringsskydd. Ett hus är mer utsatt för inbrott och olika typer av skador (som fukt och mögel) än vad en lägenhet är. Se till att teckna rätt försäkring. Ofta går det att få ner priset på försäkringen om du också tecknar ett avtal med ett vaktbolag så att du har ett larm kopplat till dem om någon skurk skulle försöka bryta sig in.