Svenskar älskar att resa till Italien och det är lätt att förstå varför. Den italienska livsstilen bjuder på klass, livsnjuteri och elegans. Varför inte inspireras av Italien när du inreder hemma? Här hittar du de bästa tipsen för din inredning.

Låt umgänge och måltider stå i fokus

Italienarna vet hur man njuter av livet. Familj och vänner prioriteras och långa måltider är ett viktigt inslag. Ha det i åtanke när du inreder hemma. Välj ett stort matsalsbord och se till att köket har stora ytor för matlagning. Glöm heller inte bort vinet. Bygg eller skaffa en särskild plats där du kan förvara alla dina goda italienska viner från Vinoteket som du har beställt. Vinoteket erbjuder ett stort sortiment av italienska viner av olika slag. Här hittar du bland annat populära Amarone della Valpolicella som är ett av Italiens bästa röda viner. Du kan även köpa barolo, chianti, prosecco och pinot grigio. Italien har över 2000 inhemska druvsorter, vilket bjuder på stor variation med något för alla smaker och tillfällen. Italienska viner är därmed ett måste till din nyinredda bostad.

Material och färger som sticker ut

Den italienska inredningsstilen kännetecknas av mer vågade material, former och färger än den minimalistiska skandinaviska stilen. Våga välja inredningsdetaljer i guld för en lyxig känsla. Matcha med exklusiv marmor, färgglada kakelplattor med mönster samt speglar. Stora prunkande växter och olika naturmaterial blir pricken över i om du vill få ditt hem att kännas som en härlig villa i Toscana, Milano eller Comosjön.