Vill du blanda flera olika stilar får du gärna plocka från flera olika epoker. Det ger bostaden en helt annan själ än om du bara skulle köra modernt och nytt. Om du är på jakt efter äldre möbler kan du till exempel leta på second hand. Det är en otrolig guldgruva till antika och lite äldre möbler. Du kan även titta i butiker som säljer nya möbler som är designade att se ut om antika. Det hela handlar om vad du föredrar.

Låt dig inspireras innan du börjar inreda

Har du aldrig tidigare inrett från flera olika epoker kan det vara svårt att veta var man ska börja. Därför är det en god idé att låta sig inspireras från olika källor innan man sätter igång. Instagram och bloggar är en riktig guldgruva när det handlar om inredningsinspiration. På nätet hittar du en uppsjö av olika konton som mer än gärna delar med sig av sitt hem. Dessutom får du tips på andra liknande konton och bloggar när du är igång. Du kan också titta i olika magasin med fokus på inredning och se hur andra har gjort.

Ha en tanke bakom allt

Precis som med all inredning handlar det om att skapa ett genomtänkt hem där varje sak har sin plats. Släng inte bara in några möbler utan fundera på hur allt fungerar tillsammans. Känner du dig inte helt nöjd, börja plocka bort saker. Är du nybörjare kan du börja enkelt med någon mindre detalj som till exempel ljusstakar eller handdukar. Små detaljer gör också stor skillnad i ett rum. Efter hand kommer du att bli riktigt duktig på att kunna matcha möbler från olika epoker.