En etta kan vara en dröm för den som precis ska flytta hemifrån. Den symboliserar ofta det första egna boendet, men storleksmässigt är man ofta väldigt begränsad och det kan vara svårt att inreda en etta. Därför gäller det att man tänker smart och funktionellt. Ett första steg är att försöka hitta möbler som fyller flera olika funktioner.

Bäddsoffan sparar mycket utrymme

Har du en etta med sovalkov är det lite enklare att få plats med både en säng och en soffa. Har du däremot en lägenhet med en enklare planlösning kan det bli väldigt trångt om båda dessa möbler ska få plats. Idag finns det riktigt bra bäddsoffor för ett billigt pris som dessutom är riktigt snygga. Dessutom är de sköna att både sova och sitta i vilket så klart är det viktigaste. En bäddsoffa sparar mycket plats och är en riktigt bra lösning i en etta. Dessutom slipper du gäster som sitter i din säng vilket ofta händer om man har en säng i sin etta.

Komplettera med andra funktionella möbler

En säng eller soffa utgör oftast själva stommen i en enrumslägenhet. Om du börjar med en bäddsoffa kan du sedan fundera på vad mer som behövs. Ett bord får oftast fylla både funktionen skrivbord och matbord. Välj därför ett bord som passar för båda dessa ändamål. Det ska alltså inte vara för högt utan du ska kunna sitta bekvämt både när du äter och skriver vid en dator. Stolen ska givetvis också vara skön att sitta i.