Vill du ha en skandinavisk stil behöver du inte leta länge efter butiker där du kan handla inredning. I Sverige är vi bortskämda med flera snygga och funktionella designers som fångar den skandinaviska stilen perfekt. Speciellt danskarna är otroligt duktiga på design och något du bör hålla ögonen på. Här går vi igenom några butiker och märken som du bör ha i åtanke när du ska shoppa skandinavisk inredning.

Skagerak

Skagerak är ett anrikt danskt företag som grundades redan 1844. Han som grundade företaget samlade på sig en massa ved och trä som han hittade i området. Det är material som än idag genomsyrar företaget. De är kanske främst kända för sina utemöbler men de har också mycket annat i sitt sortiment. Skagerak gör allt från stolar till galgar. Stilen är typiskt skandinavisk med jordnära färger och raka linjer. Gällande pris ligger de ganska högt men det är ändå rimligt i förhållande till kvaliteten.

Broste CPH

Broste Copenhagen är ett annat danskt märke som hyllar den skandinaviska stilen. De har hittat en perfekt mix av trendigt och tradition. De hämtar inspiration främst från naturen vilket också märks på alla deras produkter. De är kanske framförallt kända för sitt porslin men de gör även textiler, speglar och mycket mer. Priserna här ligger i mellanklassen.

Iittala

Finska märket Iittala var från början endast inriktade på glas men har sedan dess växt och gör nu även porslin och annan inredning. Det grundades redan 1881 så det är verkligen ett anrikt märke. De fokuserar på en tidlös design som kan gå i arv i generationer. Vill du ha något enkelt och stilfullt ska du kolla in deras sortiment. Deras prisklass ligger också på medel.