Det kan vara svårt att blanda stilar och samtidigt skapa en sammanhållning i rummet. Hur ska man egentligen göra för att få till det på rätt sätt. Här samlar vi några av våra bästa tips.

Modern teknik och gamla härliga mönster

Skapa en roligare arbetsyta genom att sätta upp en härlig tapet framför din dator och arbetsbord. Varför inte satsa på en blommig variant? Det öppnar möjligheterna för en mer kreativ och mysig miljö vilket är ett stort plus i kanten.

Blanda olika material

Om du inte vill ha för många olika färger i ett rum kan du istället ha flera olika texturer och material. Blanda metall, läder, sammet och trä på ett fint sätt. Det kommer att ge rummet en väldigt levande och spännande känsla. Att hålla en och samma färgskala gör att rummet fortfarande känns elegant.

En tavelvägg är ett säkert kort

Vill du börja lugnt kan du satsa på en tavelvägg. Här kan du enkelt blanda motiv i olika stilar utan att det sticker ut för mycket. Leta på nätet efter snygga posters eller gå på jakt i second handbutikerna. Här är det också lätt att göra förändringar om du skulle tröttna efter ett tag. Ha samma färg på alla ramar för att undvika att det blir alldeles för rörigt.

Våga sticka ut med ovanliga färger

En grön lampa, ett gult skrivbord eller en röd stol. Våga slänga in en och annan möbel i en härlig färg. Det ger en härlig retrokänsla om det görs på rätt sätt. Låt gärna denna färg återkomma på andra ställen, till exempel på tapeten eller i andra detaljer.

En vit bas hjälper till med det mesta

Har du en vit bas kommer du undan med det mesta. En stor orientalisk matta, färgglada möbler eller en antik byrå. Så länge du har en vit bas kommer det inte att kännas lika stökigt och plottrigt som det lätt kan göra annars.