I en etta har man oftast ett väldigt begränsat köksutrymme, kanske bara en kokvrå. Det betyder att du förmodligen bara har en spis, en diskho och en liten arbetsbänk. Utrymmet är alltså väldigt litet. Dessutom brukar en kokvrå vara ganska tråkig och inredd i standardfärger. Vill du ha tips på hur du gör det bästa av din kokvrå ska du läsa vidare.

Piffa upp luckorna

Om du bor i en hyresrätt är det inte säkert att detta är tillåtet utan det är något som du måste kolla med din hyresvärd. Om du har lov att göra förändringar kan en så liten sak som att byta skåpsdörrar och handtag göra stor skillnad. Du kan till exempel satsa på ett färgglatt kök i blått eller grönt. Det kommer garanterat att liva upp stämningen och göra det roligare att laga mat. Vill du ha ett enklare kök kan du satsa på vita eller grå luckor med färgade handtag, till exempel i guld. Får du in nya köksluckor kommer du redan märka en stor skillnad på ditt kök.

Utnyttja väggarna

Eftersom en kokvrå är så liten finns det väldigt begränsat utrymme till förvaring. Det är alltså inte möjligt att förvara alla nödvändigheter i de få skåp som finns. Därför gäller det att utnyttja väggarna på bästa möjliga sätt. Kan du sätta upp hyllor kommer du genast märka att det blir mycket enklare att inreda din kokvrå. Köp gärna snygga tallrikar och glas som går att ha på display. Se också över om du har möjlighet att sätta upp krokar någonstans på väggen där du kan hänga stekspadar och andra småsaker. Det finns även magneter du kan sätta upp på väggen med plats för samtliga köksknivar.

Förvara saker vid matplatsen

De flesta har ett litet matbord i sin lägenhet även om det handlar om en liten etta. Vid denna vägg har du också möjlighet att förvara en hel del köksgrejor. Det kommer dessutom underlätta då du inte behöver förvara allting i det lilla köket. Det ger dessutom en väldigt hemtrevlig känsla. Har du ett lite större bord har du kanske även plats för en liten trälåda eller några glasskålar. Det finns så mycket rolig och funktionell förvaring tillgänglig till just köket så här har du stora möjligheter.

Byt ut kakel eller tapet

Detta hänger samman med det vi pratade om i början, dock krävs det lite mer jobb än att bara byta skåpsdörrar. De flesta kokvrår har kakel över diskhon och det är oftast inte det roligaste. Att byta ut detta till något med ett vackert mönster eller i en matchande färg till dina skåpluckor kommer att göra stor skillnad. För det handlar inte bara om förvaring utan också själva känslan som köket ger.